Зелений чай - панацея від всіх хвороб?

11.04.2011 Рубрики: Популярні засоби ,

зелений чай
зелений чай
зелений чай
зелений чай
зелений чай
зелений чай

Зелений чай для схуднення і зміцнення здоров'я

Я хочу де в чому признатися. Мені не подобається засіб, сприяючий схудненню, зменшуючий ризик розвитку ракових захворювань, покращуючий стан шкіри, нормализируючий кров'яний тиск, засіб що подовжує молодість і зміцнює пам'ять... Почекайте, про що це я? Ах ось воно що, мені не подобається терпкий смак зеленого чаю. На жаль. Можливо, варто додати мед, соєве молоко, карамелевий сироп, текілу або навіть коньяк, аби покращити смак цього цілющого напою? Адже, якщо вірити лікарям, його користь просто колосальна, і декілька пакетиків зеленого чаю можуть запросто замінити половину аптечки, а то і косметички.

Отже, зелений чай:

  • Зменшує ризик захворювання раком

    Деякі поліфеноли - потужні антиоксиданти, якими багатий зелений чай, - запобігають закріпленню ракових клітин в організмі, зупиняють їх ріст і пригнічують створення нових кровоносних судин, необхідних для розвитку пухлини. Вже декілька досліджень довели, що регулярне вживання зеленого чаю істотно зменшує вірогідність розвитку раки грудей, шлунку, стравоходу і передміхурової залози.

  • Знімає подразнення шкіри

    У вас поріз, подряпина, укус комахи і залишилося трохи зеленого чаю? Змочіть в нім ватяний тампон і обробіть шкіру. Зелений чай - натуральний антисептик, який знімає подразнення, паління і біль. Спробуйте обробити заваркою зеленого чаю прищі, вугровий висип і опіки, а вранці прикласти змочені чаєм ватяні подушечки до набряклих повік.

  • Захищає шкіру

    Лабораторні досліди показали, що нанесення зеленого чаю безпосередньо на шкіру (або його вжиток) допомагає запобігти раку шкіри, тому сьогодні на ринку косметики з'являється все більше зволожуючих і сонцезахисних засобів, до складу яких входить зелений чай.

  • Нормалізує кров'яний тиск

    Мати нормальний тиск - тобто тиск нижче 120/80 - це одне. Зберегти нормальний тиск - інше. Дослідження показали, що вжиток хоч би півчашки зеленого чаю в день майже на 50% зменшує вірогідність розвитку гіпертонії. За це також слід дякувати поліфенолам - вони перешкоджають скороченню кровоносних судин, і, як наслідок, підвищенню тиску.

  • Зміцнює пам'ять

    Зелений чай також допомагає зберегти міцну пам'ять і ясний розум. Як виявилось, дорослі, що випивають як мінімум дві чашки зеленого чаю в день, менше ризикують постраждати від когнітивних розладів. Чому? Виявляється антиоксиданти, що містяться в пакетику чаю можуть зупинити процес руйнування нервових клітин мозку вільними радикалами, що спостерігається при хворобі Альцгеймера і Паркінсона.

  • Подовжує молодість

    Чим здоровіші ваші артерії, тим здоровіші і молодші ви. Тому так важливо очищати стінки кровоносних судин від скупчення бляшок (кров'яних пластинок), які підвищують ризик сердечних захворювань і інсульту, а також погіршують наше самопочуття і "висмоктують" енергію. Скільки потрібно випити зеленого чаю, аби зберегти молодість? Приблизно 300 грамів в день, це також запобігає всмоктуванню в кров жиру і шкідливого холестерину.

  • Допомагає схуднути

    Так, ще одна деталь. Уявляєте, зелений чай істотно прискорює процес спалювання калорій. Відмінна новина, чи не так?

  • Зелений чай для схуднення і зміцнення здоров'я

    У останні декілька років, коли зелений чай став таким неймовірно популярним у всьому світі, стали все частіше говорити про його цілющі властивості, про користь для здоров'я. Результати досліджень, проведених в ці роки, дійсно демонструють позитивні якості зеленого чаю і його перевагу перед багатьма іншими натуральними засобами в боротьбі з певними недугами.

    Універсальний напій

    Багатьох цікавить різниця між чорним чаєм і зеленим. Насправді це один і те ж чай, просто оброблений різними способами. Зелений чай не піддається процесу ферментації, який обов'язковий для чаю, що стає згодом чорним. Після випаровування листя скручується і висушується в печі або на теплому повітрі. Така обробка дозволяє зберегти в листі чаю максимум корисних речовин, таких як епігалокатехин-3-галлат. Саме йому зелений чай і зобов'язаний своїми корисними якостями, відсутніми в чаю чорного, ферментованого.

    Зелений чай застосовується для усунення широкого спектру захворювань - від вірусних інфекцій і серцево-судинних порушень до онкологічних захворювань, діабету, ревматоїдного артриту, остеопорозу. Сьогодні зелений чай став напоєм номер один для тих, хто піклується про своє здоров'я. Також чай застосовується для схуднення, зрозуміло, не самостійно, а спільно із зміною режиму харчування. Японські вчені (по темі: японська дієта ) довели, що випиваючи п'ять чашок зеленого чаю в день, людина спалює 70-80 калорій, що еквівалентно 3 кг в рік.

    Захист очей

    У гонконзькому університеті довели, що вжиток зеленого чаю допомагає захистити від глаукоми. Дослідження показали, що катехіни, які містяться в зеленому чаї, всмоктуються не лише кишечником, але і тканинами очного яблука, це дозволяє цим речовинам протистояти очним захворюванням.

    У Гонконзі проводилося лабораторне дослідження на щурах, яке виявило дію зеленого чаю на очі. Його результати показали, що катехіни, антиоксиданти, які борються з негативними наслідками оксидування організму, накопичуються у великій кількості в сітківці ока, тоді як в рогівці їх зовсім небагато. Цей антиоксидантний ефект триває до двадцяти годин після випивання чаю. А якщо саме оксидантний стрес сприяє виникненню цих захворювань, то регулярне вживання зеленого чаю дійсно може запобігти таким недугам як глаукома і вікова дистрофія жовтого тіла.

    Ефективне схуднення

    Зелений чай - це ще і відмінний спосіб схуднення, який обійдеться зовсім недорого. Він є альтернативою солодким газованим напоям, які поступово ведуть до діабету і ожиріння. Можна навіть приготувати овочі, тушковані в зеленому чаї, - корисне і просте блюдо.

    Для цього знадобляться наступні інгредієнти: 2 столових ложки рапсового масла, 2 чайних ложки дрібно нарізаного стручкового перцю, чайна ложка тертої цедри лимона, ложка сухого зеленого чаю, 4 чашки брокколі, нарізаний кабачок, півчашки зеленого чаю, сіль і перець за смаком. Змішайте стручковий перець, цедру лимона і сухий чай, залиште трохи настоятися для того, щоб інгредієнти просочилися ароматами один одного. У каструлю покладіть кабачок і брокколі, до яких треба додати суміш, потім залити все це рідким зеленим чаєм, посолити, поперчити і тушити до повного випаровування рідині. Це відмінне дієтичне блюдо, поживне і смачне і одночасно сприяюче оздоровленню та схудненню.

    По зовнішнім джерелам

    Додати коментар