Як зробити морозиво в домашніх умовах

02.11.2013 Рубрики: ,

Чи знаєте ви, що морозиво можна не лише купити в магазині, але і приготувати його в домашніх умовах? І, повірте, такі холодні ласощі, зроблені своїми руками, виходять анітрохи не гірше магазинних. При цьому, виготовлення морозива - досить простий процес, що не вимагає значних фінансових витрат.

На сьогоднішній день знайти вподобаний спосіб приготування морозива не складає труднощів. Його можна зустріти і в кулінарних книгах, і на сторінках сайтів. Звичайно, є простіший варіант - купити в магазині спеціальну суху суміш і приготувати морозиво, слідуючи інструкції на упаковці. Але ж це не так цікаво, правда? Куди цікавіше самому поворожити над необхідними інгредієнтами і в результаті отримати неповторний шедевр власної творчості.

Для спрощення процесу приготування морозива варто обзавестися мороженицею, міксером або блендером, симпатичними формами, в яких ви заморожуватимете ласощі. Також можна приготувати вафельні ріжки або трубочки, і заповнити їх зробленим морозивом.

Рецепти домашнього морозива

Як вдома зробити морозиво

Якщо ви вперше вирішили приготувати цей десерт, не бійтеся - дійте сміливо! Звичайно ж, на перших порах, здається, що завдання практично нездійсниме і відразу виникає маса питань. Одне з них: де узяти необхідні компоненти, аби приготувати морозиво в домашніх умовах? Виявляється, досить заглянути в холодильник і всі необхідні продукти знайдуться. А відсутні інгредієнти можна придбати в найближчому магазині.

Сьогодні існує безліч видів холодних ласощів, що задовольняють будь-який, навіть найвишуканіший смак. Більшість з них можна приготувати в домашніх умовах. Морозиво при цьому виходить дуже смачним! У приготуванні таких ласощів немає нічого надзвичайного. Головне в точності дотримуватися рецептури і технології.

Слід зазначити, що зроблене своїми руками домашнє морозиво абсолютне натуральне, на відміну від більшості промислових побратимів.До самих кращих рецептів домашнього десерту можна віднести:

  • вершкові ласощі;
  • улюблений пломбір;
  • шоколадне морозиво;
  • дієтичний десерт;
  • заморожений йогурт.

Вершкові ласощі

Морозиво в домашніх умовах

Звичайно, як в будь-якій справі, слід починати з найпростішого. Один з варіантів - вершкове морозиво, яке зможе зробити кожен. Аби його приготувати необхідно 500гр вершків і 250гр згущеного молока.

Візьміть вершки і добре збийте їх в міксері. Потім, в отриману масу потихеньку, так, щоб цівка була тоненькою, влийте згущене молоко. Акуратно перемішайте інгредієнти, отриманою сумішшю заповніть приготовані форми і поставте їх в морозильник. Як бачите, нічого складного.

Після такого базового рецепту варто спробувати що-небудь ще, адже творчий процес - справа дуже цікава. А добрий результат завжди приносить радість і задоволення і хочеться творити знову і знову.

Пломбір

Як зробити в домашніх умовах пломбір, повинен знати кожен любитель цих холодних ласощів. Існує безліч варіацій його приготування. Але кожне з них в результаті виходить чудовим.

Аби зробити пломбір вдома , вам знадобиться:

  • молоко - 1 літр;
  • вершкове масло - 100 грам;
  • цукор - 2 стакани;
  • крохмаль - 1 чайна ложка;
  • яєчний жовток - 5 штук.

Доведіть молоко разом з маслом до кипіння. Жовтки ретельно розітріть з цукром і крохмалем так, щоб утворилася однорідна маса. Додайте в неї трохи молока до здобуття консистенції рідкої сметани. Цю масу дуже повільно влийте в кипляче молоко, не припиняючись при цьому помішувати.

Вся суміш повинна закипіти ще раз, після чого її необхідно охолодити. Для цього візьміть ємність з холодною водою і поставте в неї каструлю із закипілою рідиною. Масу потрібно помішувати до повного охолодження, після чого розлити по формах і поставити в морозильну камеру.

До стандартних рецептів пломбіру також можна віднести ще один рецепт. Для його приготування необхідні такі інгредієнти, як:

  • вершки 10% - 200 мл;
  • вершки 30% - 300 мл;
  • цукор - 80 г;
  • жовтки яєчні- 3 шт.;
  • щіпка солі;
  • ваніль - за смаком;
  • крохмаль - пів чайної ложки

Три жовтки збийте з 40 грамами цукру. Помішуючи, влийте масу в киплячі 10% вершки, лише робіть це повільно і обережно. Після чого отриману суміш остудіть.

Потім збийте в міксері 30% вершки і цукор, що залишився. При цьому не забудьте про сіль, ваніль і крохмаль, які необхідно додати в масу в процесі збивання. Далі акуратно змішайте обидві частини і заморозьте в морожениці.

Шоколадне морозиво

Як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах

У звичайній морозильній камері, без спеціальної техніки, в домашніх умовах можна приготувати і шоколадне морозиво. Причому такий десерт кожен любитель солодкого оцінить по гідності. Компоненти для нього підібрані чудово :

  • цукор - 75 г;
  • вершки - 250 мл;
  • молоко - 250 мл;
  • шоколад гіркий (тертий) - 125 г

У невеликій каструльці розігрійте молоко з цукром, при цьому постійно помішуйте. Почекайте, поки цукор повністю розтане, зніміть ємкість з вогню і остудіть масу. Холодну суміш поставте в морозильник, заздалегідь додавши в неї сливки. Час від часу помішуйте морозиво. Як тільки відмітите, що воно густіє, додайте в масу шоколад. Після того, як суміш замерзне, морозиво буде готове до вживання.

Варто спробувати і інший рецепт. Він трохи складніший, але, повірте, результат того вартує! Для приготування шоколадного морозива знадобляться наступні інгредієнти:

  • жовтки курячі в кількості 3-х штук;
  • пудра цукрова - три столові ложки;
  • молоко - 270 мл;
  • шоколад - 120 грам;
  • вода - три столові ложки;
  • жирні вершки - шість столових ложок.

Цукрову пудру розітріть з жовтками і з'єднайте з молоком, доведеним майже до кипіння. Масу необхідно помішувати, не припиняючи, аби вона вийшла однорідною. Залиште суміш варитися на слабкому вогні, поки вона не загусне. У приготовану таким чином масу додайте розтоплений шоколад і збиті вершки. Всі компоненти акуратно перемішайте. Готовим продуктом заповніть форми і відправте їх до морозильної камери.

Дієтичний десерт

Морозиво в домашніх умовах: як зробити? Рецепт.

Тим, хто дотримується дієт або просто віддає перевагу нежирній їжі, буде цікаво взнати, як в домашніх умовах зробити морозиво без вершків. Адже виключення з раціону харчування висококалорійних продуктів, не означає, що потрібно забути про смачні солодкі десерти і зовсім себе не балувати. Досить просто підібрати рецепт дієтичного морозива. Для одного з таких необхідно:

  • молоко - 1 л;
  • цукор - 1 стакан;
  • ванілін - 1 пакетик;
  • крохмаль - 50 г;
  • яєчні жовтки - 5 шт.

Закип'ятіть і остудіть молоко. Цукор з жовтками збийте, так, щоб вийшла густа піна. У масу, що вийшла, додайте крохмаль і ванілін, продовжуйте збивати. Суміш, що утворилася, обережно додайте в охолоджене молоко. Все разом доведіть до кипіння, потім остудіть, розлийте по формах і поставте в морозильник.

Більш того, існує маса рецептів приготування морозива, де не використовуються не лише вершки, але і молоко. Такий десерт, швидше, нагадує фруктовий лід. Аби його зробити, потрібно узяти:

  • полуницю - 0.5 кг;
  • цукор - 100 г;
  • сік лимона і апельсина - 1 ст. ложка;
  • вода - 5 ст. ложок.

Воду і цукор змішайте, закип'ятіть і остудіть. З ягід приготуйте пюре, яке потім разом з соком лимона і апельсина додайте в солодку, охолоджену воду. Все акуратно перемішайте, отриманою сумішшю заповніть спеціальні форми і заморозьте.

Заморожений йогурт

Досить незвичайне, але при цьому дуже смачне дієтичне морозиво виходить з використанням йогурту. Приготувати такий десерт нескладно. Досить узяти потрібні компоненти:

  • цукор - 100 г;
  • йогурт - 500 г;
  • сік лимона - 1 чайна ложка;
  • малина - 200 р.

Перемішати всі інгредієнти в блендері. Отриману масу залити в підготовлений заздалегідь посуд і заморозити.

Існує думка, що якщо йогурт додавати в самому кінці приготування морозива, то десерт в результаті вийде ніжнішим. Хоча на смаку це ніяк не відбивається.

У йогуртне морозиво кожен має право додати те, що йому більше подобається. Адже скільки людей на світі - стільки і смаків. Одні люблять полуницю, інші малину, треті - шоколад. А роблячи такі ласощі власними руками, будь-хто може стати автором неповторного смачного шедевра.

Аби наочно познайомитися з технологією приготування холодного десерту, варто поглянути відео, яке детально розповість про те, як в домашніх умовах зробити морозиво. Тому навіть початкуюча хазяйка неодмінно впорається із створенням цього десерту.

Як зробити морозиво в домашніх умовах: відео

Додати коментар