Як зробити бізе в домашніх умовах?

02.11.2013 Рубрики: ,

бізе крем

Вітаємо всіх ласунів. Сьогодні ми вам розповімо, як зробити бізе крем, який призначений для прикраси тортів. Інгредієнтів для цього крему багато не знадобиться: все, що необхідно, це:

  • 1 білок яйця
  • 120 грам цукру
  • лимонна кислота

Приготування:

На один білок середнього яйця беремо 120 грам цукру (не більше, не менше).

По-перше, міксер і посуд в якій ви збиватимете білки, мають бути абсолютно сухими і не жирними! Беремо невелику каструлю (емальовану або металеву), сипемо туди цукор і заливаємо 3 столовими ложками води. Ставимо на маленький вогонь і помішуємо, поки цукор розтане. Коли цукор розтанув, перестаємо мішати і даємо сиропу варитися, робимо вогонь більше.

Поки сироп вариться, відділяємо білок яйця в окрему високу миску (якщо попаде хоч трохи жовтка, можете все викидати і брати інше яйце) і за допомогою міксера збиваємо до жорстких піків. Повертаємося до сиропу: беремо суху вилку і занурюємо її в сироп, що вариться, пробуємо надути міхур. Якщо через отвір вилки удалося надути міхур, значить, сироп вже готовий і його можна заливати в збиті білки. Сироп вариться дуже швидко, так що не залишайте його без нагляду: ви повинні за ним постійно стежити, аби він не став коричневим. Якщо це сталося сироп можна викидати, оскільки нічого не вийде.

Як приготувати бізе

Отже, після того, як сироп зварився, знімаємо його з вогню і тонким струменем заливаємо в збиті білки. Вже заливаючи сироп, знову починаємо збивати всю масу. Рекомендуємо лити сироп на вінчики міксера, що крутяться. Під час збивання додаємо лимонної кислоти (половину чайної ложки). Збиваючи всю масу далі, вставляємо цю миску в іншу миску з холодною водою (треба підготувати заздалегідь). Збивати треба хвилин 10, поки бізе не простигне. Інколи виходить і швидше. Якщо бізе, видавлене через кондитерський мішечок, через хвилину не втрачає своєї форми, то означає, що у вас все вийшло!

За допомогою бізе можна прикрашати торти, покриті вершками або масляним кремом, але він не підходить для «мокрих» тортів, оскільки крем від вологи розтечеться.

Для більш менш стандартної порції з 3 яєць рекомендуємо використовувати 360 грам цукру і 9 ложок води. Якщо у вас є харчова фарба , під час збивання можете її додати і у вас вийде кольоровий крем. Краще всього використовувати порошкову або гель фарбу.

Кондитерські мішечки можете придбати в будь-якому торгівельному центрі.

Бажаємо успіху та смачних і красивих тортів! @ec

Як зробити бізе в домашніх умовах: відео

Як зробити безе: відео

Додати коментар