Як споживати ягоди годжі

13.07.2014 Рубрики: Популярні засоби ,

Ягоди годжі набувають все більшої і більшої популярності в нашій країні завдяки їх цілющим властивостям, але мало хто знає рецепти з ними.

Як споживати ягоди годжі правильно?

Сушені плоди зазвичай їдять в чистому вигляді або заздалегідь замочують у воді, а потім додають у випічку, сухі сніданки, йогурти, десерти і салати. Дуже корисною при запамороченні і ослабінні зору стане лікарська настоянка, яка знизить вміст цукру в крові, підсилить імунітет. З інгредієнтів вам знадобиться 50 г годжі і 0,5 л китайської горілки. Залийте ягоди горілкою і дайте настоятися протягом тижня, потім приймайте вранці і ввечері по 10 мл

Також можна зробити вино з ягодами годжі. Для цього візьміть 0,5 л вина, яке вам подобається, в нього додайте 25-50 г плодів і щільно закрийте пляшку. Напою треба настоятися 30-60 днів, а вже після цього його можна пити по 100 г один раз в день. Вино даватиме ефект віагри, а ще допоможе вирішити проблеми очей, що сльозяться.

Якщо вам не подобаються спиртні напої, то можна зробити смачний і корисний чай. Для цього приготуйте 3-5 квіток хризантеми, декілька ягід годжі і чорний чай. Залийте це все окропом і настоюйте 10 хвилин. Завдяки цьому напою ви знизите тиск, запобігнете появі зморшок і уповільните старіння. Також він відмінно підійде тим людям, які дуже швидко втомлюються або ведуть малорухливий спосіб життя.

Є ще декілька рецептів чаю. Наприклад, ви можете 15 г ягід годжі і будь-яку заварку на ваш смак залити окропом, додати туди маленьких червоних плодів і споживати цей чай щодня, особливо, якщо у вас високий кров'яний тиск.

Наступний рецепт чаю згодиться тим, хто хоче завжди бути здоровим і енергійним. Візьміть зелений чай, фінік, 5 ягід годжи, плоди жожоба, волоський горіх, цукор, глід, родзинки, плоди лонгана. Залийте все це окропом і насолоджуйтеся напоєм, який китайці називають чаєм з восьми скарбів.

Споживання ягоди годжі можливе не лише в напоях, але і в супах. Отже, візьміть по 15 г плодів драконівського ока (лунъянь), ягід годжі, кристалів цукру і деревного гриба. Спершу у воді замочіть деревний гриб, очистіть його і заваріть окропом. Плоди драконівського ока наріжте шматочками, а годжі очистіть. Ягоди і гриб готуйте на паровій бані, потім покладіть їх в киплячу воду, додайте цукор і прокип'ятіть декілька хвилин. Цей суп буде корисний старим людям, оскільки він зміцнює здоров'я.

Для любителів солодкого є десерти з годжі. Для одного з них вам знадобиться чайна ложка нектару агави, 2 великих солодких яблука, мигдалеве масло і 3 столових ложки ягід годжі. Приготування такого блюда займе у вас зовсім небагато часу. Яблука треба розрізати на такі шматочки, які буде зручно їсти. Кожен зверху намажте мигдалевим маслом, а по-верх полийте нектаром агави. На самий верх акуратно викладіть ягоди годжі і можете їсти десерт.

До речі, пам'ятайєте, що ягоди абсолютно безпечні для вашого здоров'я, але все таки злоспоживати їх кількістю не варто. Не забудьте прочитати про те як виростити ці ягоди. У день буде достатньо 20-25 ягід для насичення організму всіма необхідними вітамінами і мінералами.

Додати коментар