Роздільне харчування

04.05.2011 Рубрики: Здорове харчування ,

роздільне харчування
роздільне харчування
роздільне харчування
Всі відомі продукти харчування вже давно були розподілені на групи і категорії ( також певну класифікацію продуктів наголошує дієта по групі крові ).

Всього в природі існує три групи продуктів - це білки, вуглеводи, рослинна їжа. Все це ми впродовж всього життя приймаємо в свій організм, харчуємося і перетравлюємо. Для кращого засвоєння їжі було введено таке поняття, як роздільне харчування, при якому їжа умовно розділена на білки і вуглеводи.

Вуглеводи повинні щодня бути присутнім в нашому раціоні. До них відносять крупи, борошняні вироби, солодощі, картоплю, злаки. Вони складають основу енергетичного раціону.

Білки - основа життєвих сил організму. Проте, звичайне харчування не вимагає постійної присутності в раціоні білка. Сповна припустимо їсти їх не більше двох раз на тиждень. Білки містять горіхи, яйця, риба, м'ясо.

Якщо ми приймаємо продукти окремо, то цим самим допомагаємо нашому організму впоратися з переробкою вмісту кишечника. Подібний спосіб харчування допомагає повністю засвоювати їжу організмом. При цьому процес травлення покращується і без сторонньої допомоги. (див. також статтю дієтичні продукти та страви )

Якщо ж за столом ми змішуємо різні продукти харчування, то в нашому організмі відбувається процес виділення кислотного і лужного секрету, які не дають можливості організму засвоїти їжу і якісно перетравити її. Саме тому їжа частково залишається в організмі і відкладається в товстому кишечнику.

Якщо ви серйозно зіцікавилися роздільним харчуванням і плануєте його застосувати для своєго меню, то повинні пам'ятати, що для нормального комфортного процесу роботи організму необхідно дотримуватися певних правил і робити перерву між різними прийомами їжі не менше ніж на три години.

Всім відомо, що правильне харчування сприяє очищенню організму, нормалізує роботу кишечника, виводить шлаки, відновлює баланс організму і прибирає зайву вагу. При переході на такий спосіб харчування необхідно провести підбір правильних продуктів для організму людини, причому, це здійснюється суто індивідуально для кожного.

  • Категорично не можна вживати вуглеводи і кислу їжу.

    Вживати білок разом з вуглеводами не рекомендовано, а також не можна за один прийом їжі поєднувати різні білки. Також не варто поєднувати білки і жири одночасно.

  • Крохмаль і цукор можна вживати лише окремо.

    Все це було розроблено з метою очищення організму і приведення фігури в порядок. Адже саме вживаючи всі продукти підряд, ми примушуємо наш організм весь час переробляти їжу, і не даємо йому можливості відновлюватися.

  • Подібне харчування набуває велику популярність і приносить набагато більше користі, чим дієти і голодування. Організм очищається, і ми відчуваємо присутність бадьорості і життєвих сил для нових справ і звершень.

    По зовнішнім джерелам

    Додати коментар