Морквяна дієта: швидке схуднення на овочах!

09.06.2013 Рубрики: Швидкі дієти ,

Дієта на моркві Весна - найкраща пора для боротьби з «налиплими» за зиму кілограмами. Задаючись питанням, яку методику схуднення вибрати в помічники, зверніть увагу на морквяну дієту.

Помаранчевий коренеплід, як відомо, корисний для здоров'я очей і імунітету. Ще одна безперечна гідність моркви - низька калорійність. Судіть самі, в ста грамах продукту - не більше 39 ккал. А значить, морквяна дієта може виявитися вельми ефективною для тих, хто одержимий мрією про швидке схуднення.

Будучи потужним антиоксидантом і джерелом всякого роду вітамінів і органічних сполук, морква сприяє інтенсивному оновленню клітин.Недаремно екстракт коренеплоду і морквяне масло - часті компоненти антивікової косметики.

До 5 сантиметрів в об'ємі і до 7 кілограмів ваги можна втратити на десятиденній морквяній дієті. Її суть така: щодня організм повинен отримувати 1,5-2 кілограми моркви - в якому завгодно вигляді.

По-перше, 3 рази в день, приблизно за п'ятнадцять хвилин до їди, слід випивати по стакану морквяного соку (ні в якому разі не магазинного, а віджатого в домашніх умовах). Напій можна змішувати в рівних пропорціях з соком петрушки, селери або буряка, топінамбура.

По-друге, рекомендується понизити до мінімуму щоденну норму солі, кави, цукру, виключити вершкове масло, здобу, тістечка з кремом.

Перші страва - це головним чином морквяні супи-пюре, овочеві рагу, плов з морквою і родзинками, котлети з корисного коренеплоду. Іншими словами, їжу готують за принципом: чим більше моркви - тим краще.

Морква непогано поєднується з м'ясом, перевагу треба віддавати не жирній свинині, а більш дієтичній телятині, індичці, кроликові. Двічі в тиждень можна присвятити морепродуктам і білій рибі (короп, тріска, морський окунь).

Меню морквяної дієти

Пропонуємо приблизне меню одного дня. Їм слід керуватися, плануючи приготування страв.

Сніданок 1-ий (8.30-9.30) - 200 мл свіжого морквяного соку, салат з червонокачанної капусти з морквою і цибулею (150 г).

Сніданок 2-ий (10.30-11.00) - каша з перлової крупи з морквою і яблуком, неміцний чай з медом.

Обід (13.00-14.00) - морквяний крем-суп з фісташками, житній сухар (2 шт), порція тертої моркви з буряком і часником, заправлена рослинною олією, філе індички відварене (150 г), 1 крупне яблуко або жменя будь-яких сезонних ягід (малина, полуниця, агрус і так далі).

Перекус (15.30-16.00) - сирно-морквяне суфле (150 г), стакан домашнього йогурту, 1 галета.

Вечеря (17.30-18.30) - битки з телятини з цибулею (2 шт), порція тушкованої моркви, жменя чорносливу, зелений чай.

Перед сном - стакан будь-який, але не дуже жирного кисломолочного продукту (наприклад, тан або мацоні, кефір) і 1 яблуко.

Джерело fаshіоnblоggеr.ru

Додати коментар