Гарбузова дієта

17.11.2011 Рубрики: Дієти ,

Гарбузова дієта
Гарбузова дієта
Гарбузова дієта
Гарбузова дієта
Гарбузова дієта

З приходом осені ми раптом помічаємо, що організм починає робити запаси у вигляді жирових складочок на тілі. «Перевиховати» обмін речовин допоможе гарбузова дієта. З її допомогою можна легко позбавитися від зайвої ваги і очистити організм.

Гарбузова дієта - це ідеальний вибір для тих, що бажає скинути декілька зайвих кілограм, а так само поправити здоров'я. Досить солодкий на смак гарбуз за змістом цілющих речовин перевершує багато овочів. У ньому багато провітаміну А, вітамінів Е, З, РР, групи С. Наприклад, провітаміну А в п'ять разів більше, ніж в моркві, і в три рази більше, ніж в яловичій печінці. Ось чому офтальмологи всього світу рекомендують людям, що мають проблеми із зором вживати гарбуз і гарбузовий сік. Також в цьому овочі присутньо два "дефецитні" вітаміни: Т (прискорює обмін речовин в організмі) і Д (необхідний для нормального згортання крові). Окрім цього, помаранчева королева осінніх грядок може похвастати вдалим поєднанням мінералів і мікроелементів. Ще один козир - жовчогінний ефект. Але вживати гарбуз в сирому вигляді (як, втім, і всі овочі і фрукти) потрібно вельми обережно при хворобах підшлункової залози і виражених проблемах з кишечником. Дотримуючи гарбузову дієту, можна втратити більше восьми кілограмів за два тижні! Але пам'ятай основний принцип: чим більше хочеш скинути, тим більше повинно бути обмежень. Під час дієти поменше вживай сіль, цукор доведеться виключити взагалі. Випивай до двох літрів мінеральної води щодня. Між основною їдою можна робити фруктові перекушування, але якщо хочеш значно схуднути, не їси солодкі фрукти.

Дієта розбита на чотириденні фази. Пройшовши першу фазу, почни все спочатку (з меню першого дня) - і слідуй цій схемі протягом двох тижнів. Першу їду завжди починай з салату з гарбуза з овочами або фруктами на вибір. А на обід і вечерю такий салат готуй за бажанням. До речі, дуже смачні салати виходять з гарбуза з фруктами: персиком, ананасом, яблуком або динею. Важливо: вечеря має бути не пізніше 18:00. Отже, приступимо:

Гарбузова дієта

  • День перший.

    - Сніданок. Салат з гарбузом. Поріж гарбуз кубиками, додай терту моркву і трохи лимонного соку. Каша з гарбузом. На одну порцію візьми близько 200 г порізаного кубиками гарбуза (півлітрова баночка), протушкуй її у воді півгодини. Кількість води залежить від того, яку крупу ти додаси: якщо це рис або вівсянка ( рисова дієта та вівсяна дієта ) , вода повинна доходити до половини того об'єму, який займає гарбуз в каструлі. Якщо ж вибереш кукурудзу або пшоно -вода повинна покривати гарбуз. Після півгодини тушіння додай столову ложку промитої крупи і протуши все разом ще півгодини. В кінці готування можна трохи присолити пшоняну кашу. Оскільки гарбуз сам по собі має солодкий смак, то при використанні інших круп готову кашу краще не присолювати, а додати трохи натурального ванільного цукру.
    - Обід. Суп на основі гарбуза. Поклади в каструлю з водою порізані кубиками гарбуз, кабачок, моркву, болгарський перець, можна трохи картоплі - це має бути густий суп, який потрібно тушити на повільному вогні. В кінці приготування поклади нарізаний помідор. Окремо можна додати цибулю і моркву, використовуючи не більше чайної ложки рослинної олії, і додати до інших овочів - на останньому етапі тушкування. Зелень і сіль - за бажанням.
    - Вечеря. Тушкований гарбуз. Поріж гарбуз часточками (як ріжуть кавун) і запікай в духовці при температурі 180 °С півгодини. Потім посип чорним меленим перцем і збризни лимонним соком. Можеш додати трохи сиру і зелень.

  • День другий. Цього дня дозволяється поласувати гарбузовими відбивними.

    - Сніданок. Салат і гарбузова каша.
    - Обід. Звари звичайний пісний суп або борщ з додаванням спецій і зелені. На друге можна себе побалувати гарбузовими відбивними або листковими пиріжками з гарбузом і кислими фруктами.
    - Вечеря. Якщо ти їла смажені гарбузові відбивні або пиріжки на обід, вечеря має бути легкою. Підійдуть фрукти, наприклад, печене яблуко. Для посилення перистальтики кишечника в печене яблуко можна вкласти сушений або в'ялений чорнослив.

  • День третій. Можна їсти м'ясо і навіть сухарі з білого хліба!

    - Сніданок. Салат і гарбузова каша.
    - Обід. Суп з м'ясними фрикадельками. Приготуй фарш для фрикадельок з нежирної телятини, яйця і натертого на дрібній терці гарбуза. Сформуй з отриманої маси невеликі кульки (приблизно 3 см в діаметрі). Звари овочевий суп або борщ без картоплі і за десять хвилин до закінчення варива поклади в каструлю з супом фрикадельки. Додай сіль і зелень за смаком.
    - Вечеря. Салат з гарбуза з ананасом. Поріж кубиками ці овочі, гарненько перемішай і залиш на деякий час, аби гарбуз взяв на себе смак ананаса. Якщо ти відчуваєш, що не наїсися таким салатом, можеш додати в нього трохи підсушених білих сухарів з батона або білого хліба. Але такі сухарі ти повинна приготувати сама. Не їси магазинні сахарики - в них багато цукру.

  • День четвертий. Рагу з гарбуза на вечерю - мінус кілограм на стегнах.

    - Сніданок. Салат і гарбузова каша.
    - Обід. Овочевий суп або борщ. На друге - тушковані солодкі перці. Запечи в духовці два болгарські перці (приблизно 15-20 хвилин). Після приготування обдай їх холодною водою, аби шкірка легко знімалася. Поріж соломкою, додай спеції за смаком. Можеш з'їсти таке блюдо разом з кашею, що залишилася від сніданку.
    - Вечеря. Гарбузове рагу. Для його приготування візьми цибулю, моркву, гарбуз, кабачки, чайну ложку рослинної олії. У сотейнику (або іншому посуду з товстими стінками) протушкуй цибулю до напівпрозорого стану, моркву, гарбуз, кабачки, гриби (якщо важко їх переносиш, поміняй місцями друге з обіду і вечері). Замість грибів можеш додати трохи картоплі.

  • Раз на тиждень можеш дозволити собі трохи розслабитися і побалувати себе гарбузовими відбивними або листковими пиріжками з гарбузом.

    Рецепти для тебе

    Гарбузові відбивні. Поріж гарбуз шматочками завтовшки до 5 мм, сбрызни лимонним соком і обваляй в кляре з невеликою кількістю муки (кляр має бути досить рідким). Смаж на маленькому вогні : використовуючи мінімум рослинної олії. Це блюдо краще готувати на вихідні на обід як ласощі. Порція на одну людину - три шматочки з однієї порізаної часточки (як ріжуть кавун) гарбуза.

    Гарбузові пиріжки. Приготуй прісне тісто (з муки, води і яйця) або купи в магазині готове листкове тісто. Для начинки поріж гарбуз дрібними кубиками і поперчи - вийде дуже смачна солодко-гостра начинка. Аби ще більше перебити смак гарбуза, можеш додати кислий фрукт: аличу, яблуко або сливу.

    Додати коментар