Дієта Монтіньяка

12.02.2011 Рубрики: Дієти ,

Дієта Монтіньяка
Дієта Монтіньяка
Дієта Монтіньяка
Дієта Монтіньяка

Дуже популярна в 1990-х рр. в Європі, дієта Монтіньяка була придумана Мішелем Монтіньяком, на честь якого і отримала назву. Всі продукти умовно розділяються на чотири категорії: вуглеводи, ліпіди (жири і м'ясо), вуглеводи-ліпіди (горіхи і органічне м'ясо) і клітковина (продукти з муки з цілісного зерна і овочі). Вуглеводи з високим глікемічним індексом називають «поганими» або «шкідливими» вуглеводами і рекомендують не вживати їх з ліпідами. Таке поєднання призводить до накопичення зайвого жиру.

В цілому, мета дієти Монтіньяка - не різке зниження ваги, а формування здорових звичок харчування у людей, які хочуть не лише схуднути, але і зберегти здорову вагу. Ця дієта також допомагає контролювати різні хвороби, пов'язані з харчуванням, наприклад, цукровий діабет і серцеві захворювання. У основі дієти Монтіньяка - цілеспрямована зміна звичок харчування, а не обмеження вжитку певних продуктів.

Основні положення дієти Монтіньяка

* Хороші або корисні вуглеводи (з низьким глікемічним індексом) слід вживати окремо; цукор, глюкоза, картопля і тому подібне бажано виключити з раціону.

* Жири і вуглеводи не слід змішувати. Якщо до складу їжі входять жири, продукти з вуглеводами можна споживати не раніше, чим через чотири години. Жири можна споживати через три години після вуглеводів.

* Вжиток алкоголю слід звести до мінімуму. Дозволяється випивати келих вина або стакан пива за обідом.

* Між прийомами їжі рекомендується випивати багато води.

* Дієта передбачає вжиток великої кількості клітковини.

* Вжиток напоїв, що містять кофеїн, слід звести до мінімуму.

* Прагніть харчуватися через регулярні проміжки часу, як мінімум тричі в день. Перекушувати між прийомами не рекомендується. Також не рекомендується їсти пізно увечері.

* Свіжі фрукти (окрім полуниці і малини) не слід змішувати з іншими продуктами; фрукти рекомендується їсти окремо.

* Для смаження і приготування їжі бажано використовувати оливкове масло.

* Ведіть активний спосіб життя.

Принципи дієти Монтіньяка

* Основний принцип дієти Монтіньяка в тому, що ця дієта передбачає два режими (або етапи) харчування. Перший режим харчування направлений на зниження ваги, а другий - на підтримку нормальної ваги. На першому етапі дієти виводяться токсини з підшлункової залози, що покращує толерантність до глюкози і запобігає зайвому виробленню інсуліну. Мінімальна тривалість цього етапу - два місяці. Другий етап дієти направлений на збереження ваги, досягнутої на першому етапі.

* Дієта Монтіньяка рекомендує споживати продукти з низьким глікемічним індексом.

* Дієта Монтіньяка не рекомендує споживати низькокалорійні продукти.

* Дієта Монтіньяка направлена на корекцію шкідливих звичок харчування, що викликають порушення обміну речовин.

* Дієта Монтіньяка рекомендує споживати корисні жири і велику кількість клітковини.

* Головним джерелом натхнення для Монтіньяка послужила традиційна класична кухня. Дієта Монтіньяка допускає вжиток шоколаду, сиру в обмеженій кількості, що вигідно відрізняє її від інших дієт.

«Плюси» дієти Монтіньяка

* Вжиток їжі з низьким глікемічним індексом має ряд переваг для хворих цукровим діабетом і іншими хворобами (по темі: дієта при діабеті ).

* Дієта Монтіньяка зменшує вірогідність розвитку діабету, сердечних і інших захворювань, пов'язаних з порушенням ваги.

* Дієта Монтіньяка не регламентує вибір продуктів і не забороняє повністю жоден продукт.

* Дотримання цієї дієти протягом довгого часу дуже корисно для здоров'я і дає бажане зниження ваги.

* Дієта Монтіньяка не набридає, оскільки передбачає велику різноманітність продуктів.

* Дієта заснована на вжитку великої кількості клітковини, що стимулює втрату ваги.

Додати коментар