Дієта Кіма Протасова

21.07.2011 Рубрики: Дієти ,

дієта кіма протасова
дієта кіма протасова
дієта кіма протасова

Вперше дієта Кіма Протасова була опублікована в 1999 р. в газеті "Російський ізраїльтянин" і швидко завоювала безліч прихильників. І це не дивно: результати дієта приносить непогані і при цьому переноситься легше, чим більшість інших дієт.

Тривалість дієти Протасова - п'ять тижнів. У перші два тижні дозволяється без обмежень, в будь-якій кількості і у будь-який час доби вживати сирі овочі (переважно некрохмалисті), сири, йогурти і кефір жирністю не більше 5% (див. також статтю кефірна дієта ) . Пиття - кава, чай (без цукру), вода - не менше 2 літрів. Крім того, протягом дня можна з'їсти одне варене яйце і три зелені яблука. Починаючи з третього тижня до цих продуктів можна додати до 200 грам нежирного м'яса, птиці або риби, дещо скоротивши вжиток сирів, йогурту і кефіру.

Декілька зауважень по застосуванні дієти Протасова

Величезною перевагою дієти Протасова є те, що вона не обмежує кількість їжі, що приймається. Сидячи на дієті, ви не відчуватимете постійний голод. Саме тому дієта переноситься досить легко. Хоча, цілком можливо, після її закінчення на кефір, сир, капусту, огірки і помідори ви вже дивитися не зможете:).

Намагайтеся, в рамках дозволеного дієтою переліку продуктів, максимально різноманітити свій раціон. Це не так складно зробити, особливо за рахунок овочів. Якщо основний упор ви робитимете на кефір і сири, забуваючи про овочі або зводячи їх вжиток до мінімуму, то і витримати дієту Протасова буде набагато важче, і результат може вас розчарувати. Хоча, формально кажучи, дієта Кіма Протасова такий режим харчування сповна допускає. Вживаючи ж велику кількість різних овочів, ви отримуєте досить вітамінів і мікроелементів; клітковина, що міститься в овочах, сприяє нормалізації роботи кишечника.

Дієта Протасова певною мірою сприяє виробленню навиків раціонального харчування, зокрема, допомагає звільнитися від тяги до солодкого. Важливо правильно виходити з дієти Протасова (як, втім, і з будь-якої іншої дієти). Для цього треба по черзі, поступово, не збільшуючи загальну калорійність раціону, вводити пісне м'ясо, рибу, каші, різні, переважно несолодкі, фрукти. Уникайте жирних страв і продуктів з високим глікемичним індексом (борошняні продукти, хлібобулочні вироби, особливо з білої муки, солодкості). Якщо, витримавши саму дієту, ви зумієте і акуратно вийти з неї, то результати повинні вас порадувати.

Додати коментар