Дієта 3: при хронічних проблемах з кишечником

24.03.2011 Рубрики: Лікувальні дієти ,

При яких захворюваннях застосовується дієта 3?

Дієта 3Хронічні проблеми з кишечником, які супроводяться запорами при затухаючому і нерізкому загостренні і поза загостренням.

Яка мета дієти 3?

Нормалізувати порушені функції кишечника і пов'язані з порушеннями обмінні процеси в організмі.

Опис дієти 3 - дієтичного столу 3

Повноцінна дієта з вживанням блюд і продуктів, що підсилюють спорожнення і рухову функцію кишечника. Зокрема, це кисломолочні напої, крупи, хлібопродукти, сушені і свіжі плоди, овочі. Виключення блюд і продуктів, які підсилюють гниття і бродіння в кишечнику і також негативно впливають на інші органи травлення. Зокрема, це смажені вироби і продукти, склад яких багатий ефірними маслами. У приготуванні їжі в основному використовують не подрібнені продукти. Продукти, як правило, запікають, варять на пару, у воді. Плоди і овочі споживають у вареному або сирому вигляді. Окрім цього, в дієту включають напої, солодкі, перші і холодні блюда.

Який хімічний склад дієти 3?

  • Вміст вуглеводів - від 400 до 420 р.
  • Вміст білків - від 90 до 100 г (60% тваринних).
  • Вміст жирів - від 90 до 100 г (25% рослинних).
  • Вміст калорій - від 2800 до 3000 ккал.
  • Вміст натрію хлориду - до 15 г.
  • Вміст води - 1,5 л.
  • Який режим харчування при дієті 3?

    Від чотирьох до шести раз на день. Вранці після пробудження бажано випити стакан холодної води з медом або овочевий сік. Перед відходом до сну - чорнослив, свіжі фрукти, компот з сухих або свіжих фруктів, кефір.

    Які продукти дозволені до вживання при дієті 3?

  • Хліб вчорашньої випічки грубого помелу;
  • Супи (в основному овочеві);
  • Дієта 3Кисломолочні напої, нежирні сорти птиці, риби і м'яса;
  • Ячна, пшоняна і гречана крупи;
  • Цвітна капуста, кабачки, огірки, томати, гарбуз, морква, буряк;
  • Свіжі ягоди і фрукти у великих кількостях;
  • Овочеві і фруктові соки, відвар пшеничних висівок і шипшини, мармелад, варення, мед, розмочений інжир, урюк і чорнослив;
  • Які продукти необхідно виключити з раціону при дієті 3?

  • Здобні булочки, хліб вищих сортів;
  • Копчена, солона і жирна риба, консерви, жирне м'ясо;
  • Вермішель, манна крупа, рис;
  • Боби;
  • Гриби, перець, лук, часник, редис, редька;
  • Чорниця, айва;
  • Кремові вироби, шоколад;
  • Гірчиця, хрін, жирні і гострі соуси;
  • Міцний чай, какао, кисіль;
  • Кулінарні і тваринні жири.
  • Додати коментар